Springer | Cockerspaniel | Labrador
Något av det roligaste som uppfödare är när det går bra för ens valpar och valpköpare. Att ens tankar och handlingar (dvs att sätta ihop en tik och en hane!) gav det resultat man önskade och att alla de timmar man lagt ner på att förbereda hund och ägare på “livet” bär frukt – massor av frukt.
 
Under de månader som gått sedan jaktsäsongen startade så har flera C S hundar utmärkt sig på finfint sätt. Lovord på andjakter, skyttar som kommer och berömmer valpköpare för kanonbra arbete och nöjda valpköpare som skickar foto och meddelande från oförglömliga upplevelser, från fjäll till fält. Det värmer verkligen mitt hjärta.
 
I helgen som gick var det premiär för JSKs jaktprov och både öppenklass och vinnarklass avhölls.
Öppenklassen hade 13 startande hundar och vanns OUTSTANDING av Country Sports il Divo med husse Stefan Hansson. Buddha, som vi kallat Il Divo sedan han var liten (eller såå liten var han ju inte därav namnet!) har från början visar underbara egenskaper som Stefan förvaltat och utvecklat alldeles suveränt bra. Buddha är efter Diva och SFTCH DKFTCH Flushmore Pepper.
 
Buddhas syster C S Grandiosa debuterade ju redan i vintras på prov med en 2:e vinnare i öppenklass och i helgen kom hon med husse Morten Raun Mörkbak till start i vinnarklass. Å vilken start – absolut strålande arbete och svåra apporter som hon spikade galant. I ett mycket mycket starkt startfält med några av Danmarks främsta hundförare och deras bästa hundar placerade de sig som 4:e vinnare.
 
Provet vanns av SFTCH C S Victory, som verkligen lever upp till sitt namn. Tredje vinnarklassvinsten och han visar så fin form. Truls är även han efter SFTCH DKFTCH Flushmore Pepper och mamma heter SFTCH C S Arrietta (Divas mamma).
Richard har verkligen utvecklat Truls till en fantastisk hund som är lika stabil på jakt som på prov. 
Jag är så himla glad över dessa framgångar eftersom det också visar att mitt avelsarbete är OK – faktiskt lite mer än OK!  
 
Å inte nog med alla Pärla/Diva och Pepper-ungar – Games avkommor visar också på suveräna resultat. Lasse Ek debuterade i vinnarklass i helgen med sin Zita, C S Tullamore Dew (e. DKFTCH Windarra Josh u. C S Gamekeeper). Zita fick ett CoM – en särskild utmärkelse och skulle lika gärna kunnat bli placerad men “platserna räckte inte”. Däremot fick hon skyttarnas pris – Guns Choice – för att de ansåg att hon var dagens bästa hund!
 
I Danmark har Games valp tillsammans med DKFTCH SFTCH Flushmore Pepper; C S Cardhu, visat framfötterna på jägareförbundets apporteringsprov tillsammans med matte Helle Nöjgaard.
 
Ja jösses vilken glädjens helg!
TACK TACK O HIMLA MYCKET TACK alla ni som förgyllt dessa dagar och många fler framöver!