Springer | Cockerspaniel | Labrador
Planerade kullar 2020
Springer spaniel
Parning januari mellan
* FTW C S Divine & FTW Emerald Hero af Havredal samt
* FTAW Country Sports Flawless & FTAW Curlewsky Crusader af Guns Choice
Parning februari
* C S MacDuff & C S Porthos
Cocker spaniel
Parning februari mellan Funny & SFTCH Briarwisp Bomber af Guns Choice
Labrador
Parning februari C S Flame & Glenbriar Play of Perdix Gundogs
Senaste nytt

Tina med flock

Jag heter Christina Hansson och bor tillsammans med min make Håkan, i den vackert belägna byn Svenstorp, strax utanför Skurup i södra Skåne.

Hundar har, vid sidan av hästar, alltid varit mitt stora intresse. Först i vuxen ålder blev dock drömmen om en egen hund verklighet i det att min första jaktspringer – Sportsmans Annie Oakley (Yatzy) införskaffades.

Yatzy – och hennes uppfödare Sten Christoffersson & Christina Grönberg – lärde mig oerhört mycket. Jag vill verkligen passa på att tacka dem båda för ovärderligt stöd och support!

Än mer måste jag tacka dem för att jag 1998 fick Sportsmans Lina i min ägo! Lina är utan tvekan en “once in a lifetime dog” – fantastisk på alla sätt och vis. Lina är dessutom stamtiken i min springeravel. Det är min stora förhoppning att hennes goda egenskaper ska nedärvas under lång tid!

Under 2003-2006 födde jag upp jaktspringrar under kennelprefixet Roughshooters. 2007 blev kennel COUNTRY SPORTS verklighet och fler raser inkluderades.

Hundarna och jakt samt träningen inför densamma upptar stor del av tillvaron.

För Jaktspanielklubbens (JSK) räkning håller jag i olika kurser för såväl den nyblivne spanielägaren som den mer avancerade jaktprovsdeltagaren. Jag är dessutom verksam som jaktprovsdomare (A-panel) för JSK.

Tina och Coffee