DEN BÄSTA STARTEN

När du köper valp från Country Sports kennel så ingår ett års träning. Jodå, du läste rätt – ett helt år, som startar vid ca 12 veckors ålder och därefter träffas vi var tredje vecka ända fram till valparna är ca 14 månader gamla.

Min förhoppning och önskan är att valparna, tillsammans med sin nya familj, ska få den bästa starten och därmed den bästa fortsättningen med ett framgångsrikt och tillfredsställande jakthundsliv i många år!

 

Valpkurs

Under valpkursen formar vi, på ett lustfyllt och positivt sätt fram de egenskaper som vi sedan bygger vidare på under grundkursen. Där grundläggs de för jakthunden livsviktiga stadga- och bromssignalerna samt så jobbar vi med dirigering på land och vatten för att få en pålitlig och effektiv apportör. Detta gäller för både spaniels och retrievers.

 

Grundkurs

Efter avslutad grundkurs arrangerar jag jaktkurser där spaniel och labradorer tränas var för sig, men där jag slår ihop grupperna vid ett par tillfällen för att få till en helt unik stadga och lydnadsspäckad träning för alla hundar – och hundförare.

 

Jaktkurs

Stor vikt läggs vid att hundföraren får kunskap i hur just deras hund fungerar och hur jakten med respektive ras påverkar hundens beteende och därmed vikten av vad vi behöver för redskap för att samarbeta under dessa förhållanden. Att lära sig hur viltet, vegetationen och inte minst vinden påverkar våra hundar under jakt är en självklarhet under hela utbildningsstegen hos mig.

 

Träningsjakter

Efter avslutad jaktkurs arrangerar jag träningsjakter, där vi – under ständig handledning – jagar på riktigt, men med skyttar som är mycket noga utvalda för ändamålet. De är där för hundarnas skull – inte tvärtom. Mycket stor vikt läggs vid säkerhet och etik så att alla ska känna sig trygga.

 

Jag är stolt över att kunna erbjuda detta unika koncept, som jag har utvecklat och finslipat under de senaste 20 åren.

Vi ser fram emot att vara en del av din och din hunds resa mot ett framgångsrikt jakthundsliv.

Välkommen att bli en del av vår kennelgemenskap!