FRAMGÅNGAR

Att planera en kommande valpkull är en stor chansning. Oavsett hur bra föräldradjuren är så kan man inte garantera att avkommorna ska bli lika bra. Det är därför alltid lika spännande att följa de små från valplådan till färdigtränad jakthund och se hur de utvecklar sig.

Långt ifrån alla valpköpare är intresserade av att gå jaktprov och är inte heller något jag kräver eller ställer som ultimatum inför valpköp. Men naturligtvis är det lite extra kul att några vill testa sig och sina hundar och alldeles särskilt skoj blir det då för mig, som uppfödare, att få bevis för att min chansning ”gått hem”!

STORT TACK till Tina Fång, Rickard Stenmark och Daniel Karlsson som i helgen startade sina hundar med finfina resultat.

Tina blev 2:e vinnare och skyttarnas val i vinnarklassen med C S Magic (e. DKFTCH Buccleuch Quadrant af Lang u. SFTCH C S Arrietta).

Rickard blev 4:e vinnare med endast 20 månader unga C S Victory (e. DKFTCH SFTCH Flushmore Pepper u. SFTCH C S Arrietta).

Således två Pärlabarn med olika pappor!

Daniels Nettlefields Blackthorn är e. Langebjergs Boy (om någon missat det? Boy är också pappa till Pärla) u. Country Sports Salvinelli (som är halvsyster till Pärla!) och ekipaget fick ett CoM i öppenklass.