MITT STORA HOPP

Diva högt överVår fantastiska Englandsresa tidigare i höstas avslutades på ett otroligt tråkigt sätt. Min lilla stjärna Diva skadades illa under vår sista jakt. Bakknäet trasades samman och inom loppet av 10 dagar hade hon tappat nästan all muskulatur i hela bakbenet. 

Väl hemma blev det akut operation hos bästa ortopeden. 

Operationen ansågs lyckad och vi hoppades alla på ett snabbt tillfrisknande. Diva, som ju var i sitt livs toppform, hade alla fysiska förutsättningar för att klara denna pärs på ett bra sätt.

Dessvärre tillstötte inte bara en fruktad komplikation utan två stora sådana. 

Ny operation samt därefter en massiv antibiotikakur för att ta kål på bakterierna inne i knäleden.

Alla som haft en spaniel som ordineras burvila vet hur det blir efter ett par dagar…. Diva har nu haft sträng burvila i två MÅNADER.

I fredags var det äntligen dags att få träffa sjukgymnasten för att förhoppningsvis få komma igång med rehab och bli av med frustration och överskottsenergi.

Alla som träffat Diva vet nog att hon kan charma vem som helst med sin uppsyn och sina upptåg. Hon tog sjukgymnasten med storm kan man säga och vi har nu ett gediget program framför oss – och hoppet har äntligen kommit tillbaka.

För er som väntar på att Diva skulle paras – jag har fått grönt ljus från veterinären om att detta är OK, men på grund av att benet inte kan anses som helt stabilt än, så kommer jag att inseminera henne. När detta blir vet vi inte än, men förhoppningsvis vid årsskiftet 16/17. Mer info kommer på hemsidan under Kullar/Planerade kullar 2017 inom kort.

country-sports-divine