Fem veckor – och slut på lugnet

Första veckan i nya boet har nu förflutit och valparna är mer än väl hemmastadda. De har till och med börjat ta sig ur detta boet också (läs klättra på kompostgallret!).

Utomhushagarna är också invigda och utrustade med diverse spännande attiraljer, såsom klätterträd, buskage och ”pool”. Allt ska testas och upplevas och tempot börjar höjas både i aktivitet och lek. Uthålligheten är fortfarande inte så hög utan kollektiv medvetslöshet inträffar efter korta stunder av aktivitet.

Valparna äter nu tre mål mat om dagen MEN fortfarande är det Happy Hour hos mamma Flamma. Hon har för övrigt börjat försöka bjuda upp till lek med de små, som än så länge tycker att morsan mest beter sig konstigt. Extramamma Tina ska äntligen få börja umgås med de små liksom Molly, som är överförtjust över att stå och lukta på de små utanför valphagarna. Rörande att se faktiskt.

11 valpar ÄR många och det innebär att besöken blir fler än vanligt.Än en gång känner jag mig väldigt privilegierad att ha förmånen att få så fina valpköpare. Å lika glad är jag över alla extraleveranser med tidningspapper som medföljer nästan varje familj (som likt oss envetet håller fast vid papperstidning. Vågar knappt tänka på hur framtiden som uppfödare ska bli med tidning på läsplatta!!!) Nu håller jag tummarna för att vädret ska vara valpvänligt de sista tre veckorna som valparna är kvar hos oss.